در این مقاله ما به تاریخچه تولید پلاستیک می پردازیم امروزه یکی از نیازمندی های اساسی بشر، پلاستیک ها هستند. در گذشته انسان ها با استفاده از مواد های پلیمری طبیعی به رفع نیاز خود می پرداختند، این روند تا قرن 19 ادامه داشت.
با پیشرفت صنعت، انسان قادر به تغییر پلیمر ها شد، به گونه ای که با افزودن ماده نیترو به سلولز اولین پلاستیک ها را اختراع کرد. این ماده به نام نیترو سلولز شناسایی شده و قابلیت بارز آن را انعطاف پذیری و قابل حل بودن تعیین کردند.
در سال 1870 نوع دیگری از پلاستیک ها تولید شد که جایگزین مناسبی برای نیترو سلولز ها بودند. پلاستیک تولید شده به نام سلولئید معرفی شده و از قابلیت های بسیاری برخوردار بود.
این نوع از پلاستیک اولیه بسیارشفاف تر و منعطف تر از پلاستیک های نیترو سلولز طراحی و تولید شده بودند. ساختار این پلاستیک ها به گونه ای بود که علاوه بر نیترو و سلولز از ترکیب کافور در تولید آن ها بهره مند می شدند.
تاریخچه تولید پلاستیک به موارد فوق محدود نمی شود، بلکه در سال 1908 نوع دیگری از پلاستیک های اولیه روانه بازار شدند. این پلاستیک ها به نام بالکیت توسط دکتر بیکلاند در دسترس قرار گرفتند. البته پژوهش های دکتر بیکلاند تا طراحی و تهیه پلاستیک های پودری نیز که به واسطه اتصال پلیمر ها به وجود می آمدند ادامه داشت.
منظور از پلاستیک چیست؟
پلاستیک ماده ای شفاف، منعطف و فاقد تجزیه پذیری بالا است. این ماده کاربردی از اساسی ترین نیاز های انسان شناخته می شود که از مواد خام سلولز، گازوئیل، نمک و مواد نفتی تولید خواهد شد.
از رایج ترین محصولات نفتی شناخته شده، می توان به پلاستیک ها و انواع آن اشاره کرد. پلاستیک ها از جمله ماده های هستند که از طریق روش پلیمریزاسیون (پسپارش) تولید می شوند. این مواد با پیشرفت روزانه صنعت و تکنولوژی دارای انواع مختلف و تغییرات بسیاری خواهند بود که به هدف حفاظت از محیط زیست تولید می شوند.
از زمان اختراع پلاستیک ها، توجه دوست داران محیط زیست به عدم تجدید پذیری این ماده ها جلب شد. به همین ترتیب ثابت شده است که پلاستیک ها نیاز به اصلاحات جدی خواهند داشت.
تاریخچه تولید پلاستیک
یکی از نکات اساسی که برای تامین مواد پلیمری پتروشیمی و واردات محصولات پتروشیمی و خرید TPU ضروری است توجه به چگونگی ساخت این ماده می باشد.
همانطور که اشاره شد، پلاستیک ها به واسطه عمل پلیمریزاسیون تولید می شوند. این ماده وابسته به مقاومت لازم از زغال سنگ، آهک، نفت، نمک، آب و ماده های نفتی تولید خواهند شد.
البته نکته حائز اهمیت این است که پلاستیک های سخت به واسطه اعمال فرآیند های شیمیایی بر روی فلز و شیشه به دست می آیند.
در جهت تکمیل اطلاعات فوق، می بایست به اولین ماده اولیه در ساختار پلاستیک ها نیز اشاره شود. ماده اولیه مورد نیاز در ساختار پلاستیک ها، ماده های درشت مولکول پلیمر هستند.
علاوه بر ماده های نام برده، برخی از مواد خاص پلیمری وجود دارند که در تولید پلاستیک ها دخالت دارند. پلی اتیلن ها، پلی استایرن ها، پلی پروپیلین ها، پلی اتیلن ترفتالات و سایر پلیمر های مهندسی از جمله مواد درشت مولکول نام برده خواهند بود.
تاریخچه استفاده از پلاستیک
بی شک درباره تاریخچه استفاده از پلاستیک ها می توان زمان عرضه و تولید آن ها در بازار را در نظر داشت. زیرا همزمان با معرفی و تولید چنین محصولات کاربردی افراد زیادی به سمت تهیه و استفاده از آن ها سوق پیدا کردند.
استفاده از پلاستیک از دیرباز و زمان تولید آن ها رونق داشته و تا به امروز کاربرد های متعدد آن موجب مصرف روز افزون آن ها شده است.
دلایل محبوبیت پلاستیک
پلاستیک ها و ماده های درشت مولکول پلیمر، دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی هستند که موجب افزایش محبوبیت و تقاضا آن ها شده است. این ماده نه تنها به زندگی روزمره انسان ها نفوذ کرده است بلکه دارای کاربرد های بسیاری در صنایع متفاوت خواهد بود.
به همین علت برای تکمیل اطلاعات فوق به ویژگی های این محصول اشاره خواهیم کرد.
- انعطاف پذیری و قالب پذیری فوق العاده
- مقاوم در برابر انواع شرایط جوی نا مناسب
- دارای استقامت در برابر ماده های اسیدی
- مقاوم در برابر رشد باکتری ها و قارچ های عامل پوسیدگی
- شفافیت بالا و تنوع در رنگ
- دارای وزن بسیار ناچیز در برابر حجم بالا
کاربرد های پلاستیک
کاربرد های متعدد پلاستیک با در نظر داشتن ویژگی های متعددی که دارند دور از انتظار نخواهد بود. پلاستیک از معدود مواردی است که تمامی زندگی انسان را در اختیار قرار داده اند. این ماده از جمله محصولات کاربردی صنایع مختلف محسوب می شود،که در ادامه به اساسی ترین این موارد اشاره خواهد شد.
- صنایع پزشکی
- حمل و نقل
- نساجی
- برق و الکترونیک
- پتروشیمی
- عمران
- صنایع نظامی
- ساختمان سازی
انواع پلاستیک
کاربرد های متعدد پلاستیک ها موجب شده است که تولیدکنندگان به فکر افزایش تنوع این محصولات باشند.
درباره بررسی تنوع پلاستیک ها، می بایست به کاربرد های اختصاصی این ماده توجه کافی داشت. زیرا کاربرد های اختصاصی این مواد تاثیر مستقیمی در تولید انواع مختلف آن ها خواهد داشت.
پلاستیک ها در دو نوع دسته بندی اساسی ترموپلاست ها و ترموست ها قرار داده می شوند. در ادامه از کاربردی ترین نوع پلاستیک ها نام خواهیم برد.
- پلی کربنات
- پلی پروپیلین
- پلی اورتان
- اکریلیک
- پلی اتیلن
- اکریلونیتریل
- پلی وینیل کلراید
- پلی اتیلن ترفتالات
خرید مواد اولیه پلاستیک
جهت خریداری مواد اولیه پلاستیک می بایست به معتبر ترین شرکت ها وارد کننده یا تولید کننده محصولات پلیمری مراجعه نمایید. البته با دسترسی به سایت های فروشگاهی می توان از قیمت روز پلاستیک منتخب آگاهی یافته و جهت دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان فروش شرکت معتبر تماس حاصل فرمایید.
همچنین نکته حائز اهمیت این است که مواد اولیه پلاستیک بسیار گسترده هستند و جهت خریداری مناسب ترین آن ها می بایست درباره انواع آن آگاهی کاملی داشته و سپس به خریداری آن ها اقدام کنید.